Teknikk/tilpasning av stavene.

Før man begynner med øvelsene, er det hensiktsmessig å øve inn riktig teknikk.Dette for å utnytte stavenes unike funksjon. 

1. Hold staven loddrett så tuppen befinner seg mellom bryst og armhule. I starten kan det være en fordel å justere staven ca. 10-15 cm kortere da det blir enklere å lære seg teknikken.  Lås innstillingen ved å holde i mellomrøret (B) og vri fast underrøret (C). OBS! UNDERRØRET MÅ IKKE SKYVES LENGER INN ENN REFLEKSMARKERINGEN (STOP). SKRU STAVEN GODT TIL. Vi anbefaler at du ser til at stavene er skrudd godt fast før hver gang du bruker de.

2. Juster reimen på håndtaket ved å dra i den nederste reima for å få løsnet stoppeklossen. Hold fast i klossen og juster reimen til ønsket lengde. Trykk klossen tilbake slik at reimen blir låst fast. Sjekk at klossen låser som den skal, ved å trekke i den midterste reimen.

3. Før hånden inn i løkken fra undersiden. Ta så tak i stavens håndtak. Hold i staven med et mykt og avslappet grep.

4. Plasser staven i bakkant av fremste fot eller rett bak hælen. Sett ned staven "mykt" mot bakken og trykk så ned og hold staven presset ned til du skal ta neste steg. Tenk på at hånden med den nedpressede staven skal komme så langt bak at den passerer hoften før du slipper trykket. Gå eller jogg  med  venstre arm og høyre ben paralelle . Det er viktig å være rett i ryggen, senke skuldrene, stram magemusklene og ha blikket rett frem. Armen skal ha en lett bøy og staven skal alltid henge lett bak.

Tenk på:

• Staven skal alltid være litt skrå bakover i en vinkel på omtrent 45 grader. 
• Armen skal ha en liten vinkel og  gå i en pendelbevegelse. Det er skulderleddet, ikke albuen, som 
   skal jobbe. 
• Hånden som  presser ned staven bør passere hoften. 
• Hold ryggen rett, senk skuldrene, trekk inn magen og hold blikket rett frem.

Nyeste kommentarer

14.05 | 10:09

Nittedaljoggen 35 år !!

22.04 | 19:18

Hei ca 25 stk møtte opp til første gå og jogge dag! Nå er vi igang!

Se under bilder!

19.04 | 15:26

Oppstart 21 april 2022 Sørli skole
Vi møtes kl 19.00

Del denne siden